Bakken
03-04-2015 16:28
Bij deze basistechniek wordt sauteren (bakken) uitlegt en wel het bakken van courgette. Dit blijkt onder Nederlanders dan ook de favoriete bereiding voor courgette.
Gesauteerde courgette:
- Kleur: buitenkant is donkergroen/bruin en de binnenkant is lichtgroen/bruin (maillard reactie)
- Geur: deze is te omschrijven als zoete bakgeur met een lichte grasachtige geur
- Smaak: waterig, smaak van maillard reactie overheerst de courgette.
- Mondgevoel: zacht, smeuige binnenkant en sappig vruchtvlees. De buitenkant heeft een lichte bite die een beetje taaiheid vertoont.
-Conclusie: Een van de lekkerste bereidingen voor courgette. Het is alleen jammer dat deze smaak van courgette niet helemaal overeind blijft en dat deze deels naar de achtergrond verhuist.
Kookportfolio
03-04-2015 17:23
Bij deze basistechniek wordt gestoomde courgette uitlegt, als ook de eigenschappen na het stomen van courgette.
Gestoomde courgette:
- Kleur: buitenkant is donkergroen/bruin en de binnenkant is lichtgroen/bruin (maillard reactie)
- Geur: deze is te omschrijven als zoete bakgeur met een lichte...
03-04-2015 16:28
Bij deze basistechniek wordt sauteren (bakken) uitlegt en wel het bakken van courgette. Dit blijkt onder Nederlanders dan ook de favoriete bereiding voor courgette.
Gesauteerde courgette:
- Kleur: buitenkant is donkergroen/bruin en de binnenkant is lichtgroen/bruin (maillard reactie)
- Geur: deze...