Terrine's
zijn ideaal als je veel mensen te eten krijgt. Ze zijn perfect om een dag van te voren te maken en je hebt meteen bij de eerste gang al bekijks van je gasten. Het haalt de stress weg uit de keuken op het moment van dineren. Bij het maken van de mozaiekterrine kun je heel goed gebruik maken van restverwerking. Alle afsnijdels kun je verwerken tot sap en hier een prachtig voorgerecht mee maken. De eerste variant is gemakkelijk en snel te maken en ideaal te serveren als amuse.
Marbree van Courgette en mozzarella (amuse)
30 gr Mozzarella
30 gr Courgette (plakjes)
5 gram witte wijnazijn + 15 gram olijfolie
Maldon zeezout
Takje basilicum en tomaatje voor de afgarnering
Bereidingswijze:
-
Grill de courgette plakjes kort (zodat er een mooi grill ruitje op staat).
-
Marineer meteen na het grillen met de olie en azijn en breng op smaak.
-
Bouw de marbree om en om op.
-
Garneer af met een tomaatje, maldon zout en een takje basilicum of garnering naar keuze.
Mozaiek terrine van Courgette, gele paprika en Pomodori tomaten
300 gr Sap van pomodori tomaten
3 blaadjes gelatine
1,5 gr Agar-Agar
300 gr Courgettesap
3 blaadjes gelatine
1,5 gr Agar-Agar
300 gr geel paprikasap
3 blaadjes gelatine
1,5 gr Agar-Agar
peper, zout en kruiden naar eigen inzicht
(bij deze mozaiek -> basilicum, koenjit en chilipoeder)
Bereidingswijze:
-
Doe bij elk sap hetzelfde, kook het sap met de agar.
-
Breng op smaak en los de gelatine erin op.
-
Stort in een rechthoekig bakje die groot genoeg is zodat er een laag van 0,5 cm ontstaat.
-
Koel voor ongeveer 3 uur.
-
Snij van alle smaken nu banen van ook 0,5 cm.
-
Nu komt een stukje puzzelen, leg de verschillende smaken naast elkaar op een snijplank.
-
Plak deze aan elkaar door deze met een creme brulee brander! elke baan iets te verhitten en dan een koude baan er snel tegenaan te leggen.
-
Doe dit zo voor de eerste laag en bij de 2de laag moet je de bovenkant en de zijkant branden en meteen plakken.
-
Zet de mozaiek terrine nu voor ongeveer een uur in de koelkast en snij deze met een warm mes in plakken.
Verrine van Courgette, tomaat en mozzarella (amuse)
30 gr Mozzarella
30 gr Courgette (plakjes)
15 gr pomodori tomaat
5 gram witte wijnazijn + 15 gram olijfolie
Maldon zeezout
Takjes basilicum en sakura cress voor de afgarnering
Bereidingswijze:
-
Konfijt (in olie) de courgette plakjes voor ongeveer 7 minuten in een vacuumzak op 85 graden Celsius.
-
Marineer de tomaat een de mozzarella met de olie en azijn.
-
Bouw de verrine om en om op.
-
Garneer af met een sakura cress, maldon zout en een takje basilicum of garnering naar keuze.