Pasta
Wow, wat is dat lekker om met verse pasta aan de slag te gaan en te experimenteren met meerdere vormen en bereidingswijze. De recepturen hebben allemaal wel een Italiaans tintje meegekregen maar schroom niet om zelf andere smaken uit te proberen. De laatste receptuur op deze pagina is eigenlijk een vreemde eend in de bijt want dat is eigenlijk geen echte pasta. Dit zijn spagettilinten van de schil van de courgette. De ingredienten zijn ook heel anders en hebben een Aziatisch tintje met sesam en sesamolie.
Canneloni met courgette, ricotta, tomaatjes en salie
200 gr Pasta bloem (van durum tarwe)
2 eieren
3 gr zout
15 gr Gepasteuriseerd Eidooier
15 gr Olijfolie (extra vergine)
200 gr courgette
80 gram ricotta
60 gr tomaat
3 takjes salie
Bereidingswijze:
-
Maak van van de bloem, eieren, zout, eidooier en olijfolie een mooi pastadeeg.
-
Laat het deeg afgedekt een uur rusten buiten de koelkast.
- Maak ondertussen een vulling door de courgette en tomaat in blokje te snijden.
- Hak de blaadjes van de salie heel fijn en brokkel de ricotta.
- Bak de courgette snel aan en voeg de tomaat toe.
- Voeg bij het ricotta en salie mengsel en breng op smaak met zout en peper.
- Rol nu lange plakken van het pastadeeg en leg een hoopje van het mengsel op het deeg.
- Zorg dat je aan weer zijde wat deeg blijft zien want dit gebruik je om de canneloni dicht te vouwen.
- Vouw de uiteinden om en kook de canneloni's 5 minuten in kokend water met iets zout en olijfolie.
- Garneer desgewenst af met salie blaadjes, maldon zout en olijfolie.
Ravioli met courgette, tomaatjes, ricotta en mozzarella.
200 gr Pasta bloem (van durum tarwe)
2 eieren + 3 gr zout
15 gr Gepasteuriseerd Eidooier
15 gr Olijfolie (extra vergine)
150 gr courgette + 100 gr tomaat
60 gram ricotta + 45 gram mozzarella
3 takjes basilicum
Bereidingswijze:
-
Maak van van de bloem, eieren, zout, eidooier en olijfolie een mooi pastadeeg.
-
Laat het deeg afgedekt een uur rusten buiten de koelkast.
-
Maak ondertussen een vulling door de courgette en tomaat in blokje te snijden.
-
Bak de courgette snel aan en voeg de tomaat toe. Brokkel ondertussen de ricotta.
-
Snij de mozzarella in blokjes.
-
Voeg de ricotta, courgette en tomaat samen en breng op smaak met zout en peper.
-
Rol nu lange plakken van het pastadeeg en leg met een lepel een hoopje van het mengsel op het deeg.
-
Zorg dat je niet te grootte hoopjes maakt want de ravioli moet ook nog dicht kunnen.
-
Steek met een middelgrote steker de deegplakjes uit en leg nog een plakje bovenop het mengsel en druk goed aan.
-
Kook de raviloli's 5 minuten in kokend water met iets zout en olijfolie.
-
Garneer desgewenst af met basilicumblaadjes, mozzarella blokjes en Parmezaanse kaas.
Tagliatelle verrijkt met courgettepoeder, tomaatjes, Parmezaanse kaas en mozzarella
200 gr Pasta bloem (van durum tarwe)
2 eieren + 3 gr zout
15 gr Gepasteuriseerd Eidooier
15 gr Olijfolie (extra vergine)
10 gr courgettepoeder
50 gr courgette + 50 gr tomaat
60 gram Parmezaanse Kaas + 45 gram mozzarella
3 takjes basilicum + salieblaadjes
Bereidingswijze:
-
Maak van van de bloem, eieren, zout, eidooier, olijfolie en het courgettepoeder! een mooi pastadeeg.
-
Laat het deeg afgedekt een uur rusten buiten de koelkast.
-
Snij ondertussen de courgette in blokjes en de tomaat in 4-en. Snij de mozzarella in blokjes.
-
Rol nu lange plakken van het pastadeeg en gebruik het opzetstuk van de pastamachine om tagliatelle te maken.
-
Kook de tagliatelle 5 minuten voor in kokend water met iets zout en olijfolie. Spoel desgewenst koud voor een later gebruik van de tagliatelle.
-
Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de courgette en de tomaat kort aan.
-
Voeg de tagliatelle toe en rasp ruim de Parmezaanse kaas over de tagliatelle tijdens het bakken.
-
Kruid met vers gemalen peper en serveer direct.
-
Garneer desgewenst af met basilicumblaadjes, mozzarella blokjes en extra Parmezaanse kaas.
Courgetti met sesamzaadjes, sesamolie en tomatencompote
400 gr Courgette
5 gr Olijfolie (extra vergine)
15 gr sesamzaadjes + 20 gram sesamolie
100 gr tomatencompote + peper en zout
Bereidingswijze:
-
Rooster de sesamzaadjes op middelhoog vuur (blijf schudden) en laat afkoelen op een plateautje.
-
Gebruik een Chinese mandoline met het fijne kammetje (pas op voor je vingers, scherp!)
-
Haal nu de courgette over de mandoline zodat je dunne courgettelinten krijgt (courgetti).
-
Verhit een koekenpan op hoogvuur en bak de courgetti.Verwarm de tomatencompote in een klein pannetje.
-
Voeg de olijfolie, sesam en sesamolie toe aan de corugetti en breng op smaak.
-
Serveer in een diep bord en garneer af met tomatencompote, sesamzaadjes, sesamolie en desgewenst iets sojasaus.